Ο νεότερος παίκτης Μπάσκετ παίζει στον ΠΟΜ

Πρόκειται για τον Κωστή Φιλοξενίδη, έναν ταλαντούχο παίκτη του ΠΟΜ, γεννημένο στις 30 Αυγούστου 2003, που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία και είναι ο νεότερος αθλητής Μπάσκετ σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες.

Ο Κωστής ξεκίνησε από στις Μπασκετικές ακαδημίες του ΠΟΜ και γρήγορα έδειξε ότι έχει το ταλέντο να διακριθεί. Μέσα από την σκληρή προσωπική προσπάθεια αλλά και την οργανωμένη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα Νέα Μουδανιά, και στις ακαδημίες του Παναθλητικού, κατάφερε να εξελιχθεί και να αναδειχτεί στην πρώτη ομάδα.

ΠΟΜ Μπάσκετ Φιλοξενίδης

Ο Φιλοξενίδης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Χαλκιδικής και παίρνει τις ευκαιρίες που αξίζει στο δυνατό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Παρά την ηλικία του, υπολογίζεται πολύ από τον προπονητή του έχοντας μέσο όρο συμμετοχής περισσότερο από 20 λεπτά σε κάθε αγώνα και ξεκινάει αρκετές φορές στο αρχικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον προπονητή του, Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο, το κυριότερο προσόν του Κωστή είναι η αγωνιστική πειθαρχία μέσα στο παιχνίδι που φυσικά συνοδεύεται από αμέτρητες ώρες προπόνησης στο γήπεδο.

Φέτος, ο Κωστής, προσκλήθηκε στο Basketball Camp Cadets FIBA-ΕΟΚ, το προπονητικό καμπ στο οποίο παίρνουν μέρος αγόρια κάτω των 15 ετών, το οποίο συνδιοργάνωσαν η FIBA και η ΕΟΚ, και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις «κερδίζοντας» την πρόσκληση του στο Κλιμάκιο των Παμπαίδων (Βορράς) και διεκδικώντας μία θέση στην Εθνική ομάδα.

Όποιος γνωρίσει τον Κωστή από κοντά εντυπωσιάζεται από το πόσο προσγειωμένος και μετριόφρονας είναι, και καταλαβαίνει ότι αν συνεχίσει την σκληρή δουλεία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να φτάσει όσο μακριά επιθυμεί ο ίδιος.

ΠΟΜ Μπάσκετ Κωστής Φιλοξενίδης


από Νέα Μουδανιά Blog